Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla wielbicieli cytrusów.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16268
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5197
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16268
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5197
Składniki
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.Pozostałe(płynne) składniki i skórkę z pomarańczy krótko ubijać mikserem,dodać mąkę,ubijać do połączenia składników.Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 22cm.,wyłożonej pergaminem.Piec 45-50 minut w temp.180 stopni.
Krem :na małym ogniu gotować sok z cytryny z cukrem aż powstanie syrop, a objętość płynu zmniejszy się o połowę.Syrop wystudzić.Miękkie masło ubić,stopniowo dodawać wystudzony syrop ciągle ubijajac.Gotowy krem przełożyć do worka cukierniczego.Przy pomocy końcówki o przekroju gwiazdki wyciskać rozetki na wystudzone ciasto,aż całe będzie pokryte kremem.