Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i szybkie a co najważniejsze orzeźwiające ciasto.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5200
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11584
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5010
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5200
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11584
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5010
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1254
Składniki
Suche składniki mieszamy razem.
Następnie dodajemy roztopioną ale nie gorącą margarynę, jajka i wodę. Całość mieszamy (może być ręcznie) do uzyskania jednorodnej masy. Jeżeli ciasto jest zbyt gęste dodajemy troszkę wody. Powinno mięć konsystencję płynącego miodu.
Wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wsypujemy rabarbar który wcześniej oczyszczamy i kroimy na 3-4 cm kawałki.
Pieczemy 40 minutek w 180*C. Smacznego.