Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto śmietankowe z kokosem i białą czekoladą.
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 97
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 19
Czasem proste przepisy najlepiej się sprawdzają na obiad albo kolację dla cał...
Odsłon: 2191
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 82
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 97
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 19
Czasem proste przepisy najlepiej się sprawdzają na obiad albo kolację dla cał...
Odsłon: 2191
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 82
Składniki
Białka rozdzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i chwilkę ubijamy. Następnie dodajemy żółtka i miksujemy na najmniejszych obrotach. Na koniec dodajemy mąki i mieszamy łyżką. Wykładamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. Wystudzony kroimy na 2 blaty. Masa; 160 ml śmietanki podgrzewamy z czekoladą i szklanką wiórek kokosowych. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się czekolady. Studzimy. Resztę śmietany ubijamy, na koniec dodajemy serek mascarpone, śmietankę z czekoladą i resztę wiórek. Mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Łączymy z masą. Biszkopt nasączamy herbatą. Wykładamy 3/4 masy. Przykrywamy biszkoptem, następnie smarujemy pozostałością masy, posypujemy wiórkami i startą białą czekoladą. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)