Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda i smakuje tak, jakby się włożyło w niego więcej pracy, niż tego wymaga:)
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 186
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16223
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 82
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 215
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 186
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 162
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16223
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 82
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 215
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni, natłuść formę na ciasto. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, 3/4 szklanki cukru i 1/4 szklanki kakao. Dodaj oliwę, mleko sojowe i olejek waniliowy i zmiksuj do uzyskania gładkiej masy. Wlej równomiernie masę do formy i posyp z wierzchu resztą cukru i kakao. Zagotuj wodę, zdejmij z ognia i dodaj syrop klonowy i rum i polej tym wierzch ciasta. Piecz 30 - 35 minut. Wystudź trochę ciasto i gdy będzie jeszcze ciepłe przenieś na dużą tacę, najlepiej z krawędziami, żeby się nie rozlało. Możesz podawać z lodami waniliowymi, będzie lepszy efekt:)