Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda i smakuje tak, jakby się włożyło w niego więcej pracy, niż tego wymaga:)
Dzisiaj sernik z brzoskwiniami przygotowany na Andrzejki. Wyszedł bardzo smac...
Odsłon: 283
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 876
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 174
Smaczna sałatka z makaronem nie tylko na niedzielę.
Odsłon: 190
Makowiec przygotowany na imprezę Andrzejkową. Przepis prosty, nieskomplikowan...
Odsłon: 41
Dzisiaj sernik z brzoskwiniami przygotowany na Andrzejki. Wyszedł bardzo smac...
Odsłon: 283
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 876
Szybka i smaczna sałatka idealna do obiadu, pracy czy jako dodatek do kolacji.
Odsłon: 174
Smaczna sałatka z makaronem nie tylko na niedzielę.
Odsłon: 190
Makowiec przygotowany na imprezę Andrzejkową. Przepis prosty, nieskomplikowan...
Odsłon: 41
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni, natłuść formę na ciasto. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, 3/4 szklanki cukru i 1/4 szklanki kakao. Dodaj oliwę, mleko sojowe i olejek waniliowy i zmiksuj do uzyskania gładkiej masy. Wlej równomiernie masę do formy i posyp z wierzchu resztą cukru i kakao. Zagotuj wodę, zdejmij z ognia i dodaj syrop klonowy i rum i polej tym wierzch ciasta. Piecz 30 - 35 minut. Wystudź trochę ciasto i gdy będzie jeszcze ciepłe przenieś na dużą tacę, najlepiej z krawędziami, żeby się nie rozlało. Możesz podawać z lodami waniliowymi, będzie lepszy efekt:)