Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda i smakuje tak, jakby się włożyło w niego więcej pracy, niż tego wymaga:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15984
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14058
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15984
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6435
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni, natłuść formę na ciasto. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, 3/4 szklanki cukru i 1/4 szklanki kakao. Dodaj oliwę, mleko sojowe i olejek waniliowy i zmiksuj do uzyskania gładkiej masy. Wlej równomiernie masę do formy i posyp z wierzchu resztą cukru i kakao. Zagotuj wodę, zdejmij z ognia i dodaj syrop klonowy i rum i polej tym wierzch ciasta. Piecz 30 - 35 minut. Wystudź trochę ciasto i gdy będzie jeszcze ciepłe przenieś na dużą tacę, najlepiej z krawędziami, żeby się nie rozlało. Możesz podawać z lodami waniliowymi, będzie lepszy efekt:)