Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka wersja świńskiego polskiego przysmaku . Coś w stylu murzynka ale z dodatkiem owoców .
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Jabłka umyć , obrać i usunąć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę . W misce robota kuchennego ubijamy jajka dodając stopniowo cukier ( biały i brązowy ) .
Składniki miksujemy do momentu aż masa zrobi się puszysta . Następnie do masy wsypać mieszankę z produktów sypkich ( mąka , proszek do pieczenia , soda oczyszczona , cynamon , cukier waniliowy i kakao ) nie przerywając ubijania wlewamy powoli mleko i olej .
Składniki dokładnie mieszamy aż połączą się na jednolitą masę . Na sam koniec dodajemy pokrojone jabłka i mieszamy dokładnie drewnianą łyżką .
Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowaną margaryna i obruszoną bułką tartą .
Lekko wyrównać . Piec około 45 minut w 180 ° C ( do suchego patyka ) Po wystudzeniu ciasto wystudzić i udekorować .