Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka wersja świńskiego polskiego przysmaku . Coś w stylu murzynka ale z dodatkiem owoców .
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4394
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11941
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4394
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11941
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6800
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5602
Składniki
Jabłka umyć , obrać i usunąć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę . W misce robota kuchennego ubijamy jajka dodając stopniowo cukier ( biały i brązowy ) .
Składniki miksujemy do momentu aż masa zrobi się puszysta . Następnie do masy wsypać mieszankę z produktów sypkich ( mąka , proszek do pieczenia , soda oczyszczona , cynamon , cukier waniliowy i kakao ) nie przerywając ubijania wlewamy powoli mleko i olej .
Składniki dokładnie mieszamy aż połączą się na jednolitą masę . Na sam koniec dodajemy pokrojone jabłka i mieszamy dokładnie drewnianą łyżką .
Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowaną margaryna i obruszoną bułką tartą .
Lekko wyrównać . Piec około 45 minut w 180 ° C ( do suchego patyka ) Po wystudzeniu ciasto wystudzić i udekorować .