Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka wersja świńskiego polskiego przysmaku . Coś w stylu murzynka ale z dodatkiem owoców .
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Składniki
Jabłka umyć , obrać i usunąć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę . W misce robota kuchennego ubijamy jajka dodając stopniowo cukier ( biały i brązowy ) .
Składniki miksujemy do momentu aż masa zrobi się puszysta . Następnie do masy wsypać mieszankę z produktów sypkich ( mąka , proszek do pieczenia , soda oczyszczona , cynamon , cukier waniliowy i kakao ) nie przerywając ubijania wlewamy powoli mleko i olej .
Składniki dokładnie mieszamy aż połączą się na jednolitą masę . Na sam koniec dodajemy pokrojone jabłka i mieszamy dokładnie drewnianą łyżką .
Ciasto wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowaną margaryna i obruszoną bułką tartą .
Lekko wyrównać . Piec około 45 minut w 180 ° C ( do suchego patyka ) Po wystudzeniu ciasto wystudzić i udekorować .