Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto serowe z truskawkami"
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 136
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 136
Składniki
Kostkę do pieczenia Kasia odmierzyć za pomocą podziałki znajdującej się na opakowaniu. Rozpuścić w rondelku. Odstawić do przestudzenia. Jajko roztrzepać z mlekiem i wymieszać z przestudzoną Kasią.
Mąkę bezglutenową wymieszać z cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Wlać płynne i całość dobrze wymieszać. Wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę. Dodać twaróg i zagnieść ciasto.
Formę o wymiarach 22x28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy przełożyć lekko rozwałkowane ciasto. Truskawki pozbawić szypułek, rozłożyć na cieście. Posypać cukrem trzcinowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piec około 35 minut.
około 50 min.
Na sernik najlepiej wziąć twaróg półtłusty albo tłusty. Od sera chudego ciasto będzie suche i mało smaczne. W ostateczności można jed nak wymieszać twaróg chudy z odrobiną tłustej śmietany.Źródło: Życie na gorąco