Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto serowo- orzechowe"
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 142
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 142
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 73
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 751
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 369
Składniki
Orzechy zrumień, posiekaj. Galaretkę rozpuść w 2/3 szklanki wrzątku. Masło utrzyj z cukrem. Nie przerywając ucierania, dodaj 3 jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksuj, wymieszaj z orzechami. Piecz 30 min w 200 st.
Twaróg zmiksuj razem z żółtkiem i wystudzoną galaretką. Rozsmaruj masę na upieczonym spodzie, odstaw na 3 godz. do lodówki. Grejpfruty sparz, obierz. Usuń białe błonki. Powycinaj cienkie fileciki miąższu. Udekoruj nimi wierzch ciasta.Źródło: Świat kobiety