Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lekkie i orzeźwiające ciasto składające się z biszkoptu masy śmietanowej oraz galaretki malinowej i malin .
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 151
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22363
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 172
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 151
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22363
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 172
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek . Białka ubij z cukrem dodając po jednym żółtku . Dolej olej i dodaj przesianą mąkę z proszkiem . Delikatnie wymieszaj i przelej do blaszki o wymiarach 20x 30 wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180 st około 25 minut.
Mocno schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan - fix , dodaj mascarpone , wyłóż na wystudzony biszkopt , wstaw do lodówki .
Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Na masie śmietanowej ułóż maliny i zalej tężejącą galaretką .
Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.