Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lekkie i orzeźwiające ciasto składające się z biszkoptu masy śmietanowej oraz galaretki malinowej i malin .
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17618
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1762
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15243
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4826
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8991
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17618
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1762
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15243
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4826
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8991
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek . Białka ubij z cukrem dodając po jednym żółtku . Dolej olej i dodaj przesianą mąkę z proszkiem . Delikatnie wymieszaj i przelej do blaszki o wymiarach 20x 30 wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 180 st około 25 minut.
Mocno schłodzoną śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan - fix , dodaj mascarpone , wyłóż na wystudzony biszkopt , wstaw do lodówki .
Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Na masie śmietanowej ułóż maliny i zalej tężejącą galaretką .
Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.