Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na Snickersa jest wiele, ja wypróbowałam tego na biszkopcie i wszytkim smakowało :)
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Składniki
Przygotować biszkopt: żółtka utrzeć z cukrem na krem, dodawać stopniowo mąkę, kakao, ocet, na końcu pianę z białek. Delikatnie wymieszać, piec na dużej blasze. Po upieczeniu ostudzić, przekroić na pół.
Polewa: wodę, cukier, margarynę stopić razem, dodać na końcu kakao i energicznie mieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
Na pierwszą część biszkoptu wyłożyć 2/3 masy budyniowej, posypać ok. 1/4 orzeszków i 1/4 polewy. Przykryć drugą częścią biszkoptu, wyłożyć pozostałą masę i orzeszki. Na orzeszki wykładać masę krówkową z puszki. Ja polecam takie mleko gotowane w puszce bo chyba jest mniej twarde. Dość ciężko rozsmarować taką masę więc małą łyżeczką wykładałam po trochę. Na koniec polać pozostałą polewą.