Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisów na Snickersa jest wiele, ja wypróbowałam tego na biszkopcie i wszytkim smakowało :)
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 30
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 35
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 32
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2034
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 30
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 35
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 32
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2034
Składniki
Przygotować biszkopt: żółtka utrzeć z cukrem na krem, dodawać stopniowo mąkę, kakao, ocet, na końcu pianę z białek. Delikatnie wymieszać, piec na dużej blasze. Po upieczeniu ostudzić, przekroić na pół.
Polewa: wodę, cukier, margarynę stopić razem, dodać na końcu kakao i energicznie mieszać aż do uzyskania jednolitej masy.
Na pierwszą część biszkoptu wyłożyć 2/3 masy budyniowej, posypać ok. 1/4 orzeszków i 1/4 polewy. Przykryć drugą częścią biszkoptu, wyłożyć pozostałą masę i orzeszki. Na orzeszki wykładać masę krówkową z puszki. Ja polecam takie mleko gotowane w puszce bo chyba jest mniej twarde. Dość ciężko rozsmarować taką masę więc małą łyżeczką wykładałam po trochę. Na koniec polać pozostałą polewą.