Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto śnieżek to szybki deser bez pieczenia, który nie ma prawa się nie udać. Swoją nazwę zawdzięcza śnieżnobiałej, puszystej masie. Cudownie smakuje podany w towarzystwie owoców i bitej śmietany.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37375
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Galaretki rozpuść w 250 ml gorącej wody. Następnie odstaw je do lekkiego stężenia.
Masło roztop w rondelku. Herbatniki zmiel w blenderze na pył. Jeśli nie dysponujesz blenderem, przełóż ciasteczka do worka i rozbij je wałkiem lub tłuczkiem. Pokruszone herbatniki połącz z masłem. Tortownicę o średnicy 24-26 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasteczkowy spód przełóż do formy. Powierzchnię wyrównaj.
Twaróg przełóż do miski. Dodaj cukier puder. Składniki zmiksuj. Dodaj lekko tężejącą galaretkę. Ponownie zmiksuj składniki.
Schłodzoną śmietankę ubij na sztywną pianę. Bitą śmietanę przełóż do serowej masy. Składniki wymieszaj do połączenia.
Serową masę przełóż do tortownicy na ciasteczkowy spód. Powierzchnię wyrównaj.
Ciasto śnieżek wstaw do lodówki na minimum 3-4 godziny to stężenia. Po tym czasie deser będzie gotowy do krojenia.