Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, słodkie ciasto z przepisu Nigelli
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2770
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 387
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2770
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14475
Składniki
Markizy drobno kruszymy, dodajemy startą czekoladę i masło. masę wyrabiamy i wykładamy na tortownicę lub blaszkę 23x23cm. Ugniatamy łyżką. Wstawiamy do lodówki.
Podgrzewamy mleko, dodajemy pianki i mieszamy do rozpuszczenia pianek. Ciepłą masę odstawiamy do ostygnięcia. Ubijamy śmietanę, dodajemy masę, olejek i mieszamy. Wylewamy na spód. Zdobimy startą czekoladą. Wstawiamy do lodówki na min. 2 godz.