Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, słodkie ciasto z przepisu Nigelli
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 207
Składniki
Markizy drobno kruszymy, dodajemy startą czekoladę i masło. masę wyrabiamy i wykładamy na tortownicę lub blaszkę 23x23cm. Ugniatamy łyżką. Wstawiamy do lodówki.
Podgrzewamy mleko, dodajemy pianki i mieszamy do rozpuszczenia pianek. Ciepłą masę odstawiamy do ostygnięcia. Ubijamy śmietanę, dodajemy masę, olejek i mieszamy. Wylewamy na spód. Zdobimy startą czekoladą. Wstawiamy do lodówki na min. 2 godz.