Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pracochłonne ale smaczne. Warto je zrobić i podać swoim najbliższym. Polecam.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4949
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13381
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7514
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4949
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13381
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5830
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7514
Składniki
Białka ubić z cukrem, dodać żółtka i przesiane mąki zmieszane z proszkiem. Wlać wodę. Podzielić na 3 części. Do jednej dodać mak, do drugiej kakao a do trzeciej wiórki. Wylewać na blachę o wymiarach 25/35 cm. Piec 30 minut w tem. 175 stopni. Biszkopt II: Upiec tak samo jak pierwszy tylko zamiast maku, wiórków i kakao dodać odrobinę zielonego barwnika. Po ostudzeniu w ciastach wyciąć małe krążki i pozamieniać je w ciastach. Oba skropić alkoholem.
Na mleku ugotować budynie. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę i dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na końcu dodać alkohol i pokruszone wafelki. Odłożyć 4 łyżki masy do dekoracji ciasta a resztą masy przełożyć dwa blaty. Lekko docisnąć. Resztę masy rozsmarować na przełożonym cieście. Posypać wiórkami, zmielonymi orzechami i polać roztopioną czekoladą. Na końcu rozsypać na cieście zrumienione płatki migdałowe.