Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 42
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1184
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15684
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 55
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 1785
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 42
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 1184
Pączki z czekoladą to doskonała alternatywa dla tradycyjnych słodkości przygo...
Odsłon: 15684
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 55
Ziemniaki milionera to wyjątkowe danie z dwukrotnie pieczonych ziemniaków, dz...
Odsłon: 1785
Składniki
Wlej do garnka 3/4 szklanki wody, zagotuj. Następnie dodaj margarynę, gdy się rozpuści, wsyp cukier. Gotuj, mieszając, aż się rozpuszczą i powstanie dość gęsty, tłusty płyn.
Wysyp mleko w proszku i kakao na sitko, przesiej do garnka. Wymieszaj i gotuj chwilkę na małym ogniu. Zdejmij z gazu i odstaw na bok, niech trochę przestygnie.
Herbatniki włóż do torebki foliowej, zawiąż i parę razy przeciągnij wałkiem, by je rozdrobnić. Możesz też wsypać herbatniki do miski i zmiażdżyć drewniana pałką: powinny być mocno pokruszone.
Zmiażdżone herbatniki, płatki migdałowe i rodzynki dodaj do masy, wymieszaj. Skrop rumem, wymieszaj jeszcze raz. Najpierw masa będzie dość rzadka, ale zgęstnieje, gdy ciasteczka nasiąkną płynem.
Masę podziel na pół. Rozłóż arkusz pergaminu, uformuj na nim dwa podłużne kształty – takie jak na zdjęciu. Przyklej łuski z nieobranych migdałów. Schłodź.
<strong>Przepis Joanny Machyni z Gorlic</strong>Źródło: Relaks