Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto teściowej"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 99
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3338
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1190
Składniki
Mąkę, masło, cukier, żółtka, proszek do pieczenia zmiksuj. Podziel na dwie części. Pierwszy placek piecz 25 minut w temp. 180°C. Na drugi wyłóż pianę ubitą z cukrem i sokiem z cytryny. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Przygotuj galaretki. Na ciasto wylej tężejącą galaretkę.
Zimną kremówkę ubij z cukrem pudrem. Wlej letnią żelatynę, zmiksuj. Gdy się lekko zetnie, ułóż na galaretce. Nałóż placek z bezą. Posyp płatkami.
CZAS: około 2 godziny
<strong>Pani Alina Waliczek mieszka w Dzimierzu</strong>Źródło: Dobry Tydzień