Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie łatwe i smaczne!! zamiast sezamu mozna dodać orzechu
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424904
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 750
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424904
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10683
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Ciasto: przesiać mąkę wraz ze sodą, wbić jaja dodać miód masło i cukier posiekać nożem do utrzymania "wiórek migdałów" zagnieść podzielić na dwie części i upiec osobno dwa placki na blasze 15 minut
śmietanę ubić na puszystą masę. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody ostudzić i zmiksować z ubitą śmietaną
Kremem przełożyć placki na górę posmarować kajmakiem i posypać sezamem
gotowe ciasto włożyć do lodówki na około 1 h
smacznie smakuje przy gorzkiej kawie :)