Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1121
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1121
Składniki
Ciasto: białka ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch, dodajemy do piany. Mieszamy i wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy na blachę (24×38) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok 30min w nagrzanym piekarniku do180 st/ po upieczeniu ostudzić i przekroić na 2 połówki
Krem: margarynę ucieramy na puch, dodajemy masę kajmakową oraz cukierki trufle ucieramy do połączenia składników Masa śmietankowa: obie galaretki rozpuszczamy w 1szkl wrzącej wody i odstawiamy do wystygnięcia. Śmietankę ubijamy na sztywno i wlewamy tężejące galaretki. Mieszamy.
Przekładanie ciasta: 1połowe ciasta smarujemy kremem toffi i układamy herbatniki. Znowu smarujemy kremem i dajemy herbatniki a na to masę śmietankową. Kolejno dodajemy herbatniki krem toffi. Teraz nakładamy drugą część ciasta i smarujemy kremem toffi na koniec posypać startą czekoladą. Życze smacznego