Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Topielec ze śliwkami, to proste i szybkie wykonaniu ciasto drożdżowe. Bardzo puszyste i długo utrzymuje świeżość.
1 stolnica, 1 wałek, 1 głęboka miska, 1 blacha do pieczenia 21×25 cm
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 649
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4426
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1710
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285899
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 649
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4426
Ta zupa jest bardzo sycąca, bardzo pożywna. Mięso, warzywa, makaron. Smak i z...
Odsłon: 1710
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1285899
Składniki
Mąkę, drożdże, masło, jajka wymieszaj i wyrabiaj przez 5 min. Ciasto włóż do miski z wodą. Ciast musi być w całości pod wodą. Jak wypłynie jest gotowe. Trwa to od 30 min do 1 około godziny. Ciasto przełóż do misy miksera, dodaj cukier i wanilię. Wyrabiaj do połączenia się składników, około 5 min. Ciasto przełóż na obsypana mąką deskę i zacznij chwilkę wyrabiać. Przełóż do formy wyłożonej papierem i odstaw na 10 min. Składniki na kruszonkę wymieszaj. Ze śliwek wyjmij pestki, rozetnij na ćwiartki. Śliwki wyłóż na ciasto, posyp cukrem trzcinowym i kruszonką. Wstaw do piekarnika na około 40min, 190'C. Temperatura i czas pieczenia zależy od piekarnika. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.