Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciężkie aromatyczne i cudownie czekoladowe ;)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 227
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3809
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 227
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kapieli wodnej. Jajka ubijać mikserem z cukrem, przez ok. 5 min (mają być gęste i puszyste). Powoli dodawać lekko ciepłą czekoladę. Miksować dalej, do połączenia. Używając metalowej łyżki połączyć kremówkę z likierem i wmieszać stopniowo i powoli do masy czekoladowej. Dokładnie połączyć. Tortownicę 22 cm dokładnie wyłożyć folią aluminiową, opasając również boki od zewnatrz.Wlać do niej ciasto. Tortownicę umieścić w większym naczyniu, do którego wlać wrzącą wodę sięgającą do połowy wysokości tortownicy. Piec w temperaturze 170ºC przez 30 minut. Po tym czasie przykryć folią aluminiową i piec kolejne 30 minut. Nie sprawdzać patyczkiem. Wyjąć, studzić w tortownicy. Na całą noc umieścić w lodówce. Dopiero wtedy jest dobre do jedzenia, osiąga odpowiednią teksturę. Przepis zaczerpnięty od mojej idolki od wypieków, Dorotus ;)