Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto truflowe z czekoladą"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Spód: czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj masło i kawę. Podgrzewaj, aż się stopią. Dodaj olejek i żółtka. Ubij białka z solą i cukrem. Wymieszaj z zimną czekoladą. Piecz 25 min w temp. 160°C. Ostudź.
Masa ciemna: obie czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Kakao wymieszaj z wodą, wlej do czekolady. Schłodź. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem pudrem oraz i cukrem waniliowym. Połącz przygotowane .
Żelatynę zalej wodą, odstaw. 100 ml śmietany zagotuj, wymieszaj z żelatyną. Dodaj czekoladę i rozpuść. Ubij resztę śmietany, wymieszaj z masą czekoladową.
Na spód wylej najpierw masę ciemną, potem białą. Wierzch ciasta udekoruj startą czekoladą lub polewą czekoladową.Źródło: Bella Relaks