Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto truskawkowe"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114957
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1257
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1202
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 114957
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7827
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2954
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1257
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1202
Składniki
Przepis przysłała Ewa Holisz z Iłownicy
22 duże kakaowe herbatniki, szklanka kaszy manny, 1 litr mleka, 20 dag masła, szklanka cukru, 2 op. galaretki truskawkowej, pół op. mrożonych truskawek
Galaretki przygotuj według opisu na opakowaniu. Prostokątną blaszkę wyłóż folią spożywczą. Jeden obok drugiego ułóż herbatniki.
Mleko wlej do rondelka. Dodaj cukier i masło, zagotuj. Wsyp kaszę mannę, mieszając, gotuj 2-3 minuty. Masę lekko przestudź, wylej na herbatniki, wyrównaj. Ostudź.
Do masy delikatnie wciśnij truskawki (bez rozmrażania), zalej tężejącą galaretką. Wstaw na kilka godzin do lodówki.
<strong>Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,50 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie