Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki deser, któremu trudno się oprzeć.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 39
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 733
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 86
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 205
Składniki
Ciasteczka pokruszyć, wymieszać z masłem orzechowym i przełożyć na dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.
Truskawki umyć, osuszyć, usunąć z nich szypułki i zblendować.
Do truskawek dodać cukier, cukier wanilinowy oraz jogurt i dokładnie wymieszać.
Jedno opakowanie galaretki wraz z żelatyną rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody.
Do rozpuszczonej galaretki dodać łyżkę masy truskawkowej i wymieszać, dodać kolejną i wymieszać. W ten sposób dodać około 1 szklanki masy.
Przygotowaną w poprzednim etapie masę truskawkową z galaretką i żelatyną wlewać powoli do pozostałej części masy intensywnie mieszając przez cały czas.
Masę truskawkową wlać do tortownicy na warstwę ciastek z masłem orzechowym. Całość wstawić do lodówki na około 2 godziny.
Drugie opakowanie galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, wystudzić, wlać na lekko stężałe ciasto, wstawić ponownie do lodówki na kilka godzin, aby całkowicie stężało.