Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste w przygotowaniu i tanie
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 54
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2065
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 18
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 97
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 54
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2065
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 18
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 97
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 37
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem i śmietaną, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (25X25cm). Pieczemy ok 30 min. w 18'C aż się zarumieni.
Wyjmujemy upieczone ciasto i wykałaczką nakłuwamy robiąc dziurki- po to by truskawki puściły sok i nasączyły ciasto.Na ciepłe ciasto układamy truskawki. Białka ubijamy z cukrem na sztywno i wykładamy bezę na truskawki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze ok 10-15 min. w 170'C. (tak by beza się zarumieniła).