Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo proste w przygotowaniu i tanie
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem i śmietaną, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (25X25cm). Pieczemy ok 30 min. w 18'C aż się zarumieni.
Wyjmujemy upieczone ciasto i wykałaczką nakłuwamy robiąc dziurki- po to by truskawki puściły sok i nasączyły ciasto.Na ciepłe ciasto układamy truskawki. Białka ubijamy z cukrem na sztywno i wykładamy bezę na truskawki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze ok 10-15 min. w 170'C. (tak by beza się zarumieniła).