Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to ciasto ucierane dodatkiem jogurtu. Wypiek przygotowuje się w dosłownie kilka naście minut. Wystarczy połączyć ze sobą składniki i do piekarnika. Ciasto smakuje dobrze z kubkiem herbaty. Idealne na niezapowiedzianych gości.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 199
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1315
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 536
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 199
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1315
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 536
Składniki
Jajka ubijamy wraz z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Dodajemy jogurt naturalny. Miksujemy. Ciasto przelewamy do małej tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Studzimy. Z cukru pudru, wody i soku z cytryny robimy lukier. Dekorujemy ciasto.