Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to ciasto ucierane dodatkiem jogurtu. Wypiek przygotowuje się w dosłownie kilka naście minut. Wystarczy połączyć ze sobą składniki i do piekarnika. Ciasto smakuje dobrze z kubkiem herbaty. Idealne na niezapowiedzianych gości.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99153
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5119
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13811
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99153
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5119
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13811
Składniki
Jajka ubijamy wraz z cukrem na puszystą masę. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Dodajemy jogurt naturalny. Miksujemy. Ciasto przelewamy do małej tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Studzimy. Z cukru pudru, wody i soku z cytryny robimy lukier. Dekorujemy ciasto.