Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z makiem to jedno z najprostszych wypieków. Jest przy tym łatwe i bardzo smaczne. W moim domu często piekę właśnie takie szybkie ciasta. Są one doskonałe zarówno do popołudniowej herbaty, jak i na spotkania rodzinne. Moja dzisiejsza propozycja to właśnie ciasto ucierane z makiem. Dodatek maku sprawia, że wypiek wpisuje się w charakter świąteczny i noworoczny. Jest ro wypiek rodzinny.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4254
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 65
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 56
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4254
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 65
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 56
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy mąkę, mak i proszek do pieczenia oraz aromat migdałowy. Miksujemy. Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach przez 60 minut. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.