Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z makiem to jedno z najprostszych wypieków. Jest przy tym łatwe i bardzo smaczne. W moim domu często piekę właśnie takie szybkie ciasta. Są one doskonałe zarówno do popołudniowej herbaty, jak i na spotkania rodzinne. Moja dzisiejsza propozycja to właśnie ciasto ucierane z makiem. Dodatek maku sprawia, że wypiek wpisuje się w charakter świąteczny i noworoczny. Jest ro wypiek rodzinny.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 66
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 173
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 12
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 66
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 173
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 12
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy mąkę, mak i proszek do pieczenia oraz aromat migdałowy. Miksujemy. Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach przez 60 minut. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.