Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z makiem to jedno z najprostszych wypieków. Jest przy tym łatwe i bardzo smaczne. W moim domu często piekę właśnie takie szybkie ciasta. Są one doskonałe zarówno do popołudniowej herbaty, jak i na spotkania rodzinne. Moja dzisiejsza propozycja to właśnie ciasto ucierane z makiem. Dodatek maku sprawia, że wypiek wpisuje się w charakter świąteczny i noworoczny. Jest ro wypiek rodzinny.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4499
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5921
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1384
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12730
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4499
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5921
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1384
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12730
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy olej. Miksujemy. Dodajemy mąkę, mak i proszek do pieczenia oraz aromat migdałowy. Miksujemy. Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach przez 60 minut. Studzimy. Dowolnie dekorujemy.