Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówkami.Wilgotne aromatyczne pachnące cynamonem.Idealne do kawy na każdą okazję. Smakuje każdemu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4519
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 35
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4519
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 35
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 68
Składniki
Jabłka obierz pokrój na ósemki posyp cynamonem. Jajka ubij ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodaj roztopione masło sok z cytryny i serek homogenizowany. Mąkę przesiej z proszkiem i sodą, dodaj do ciasta.Wszystko dokładnie wymieszaj.
Blachę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia, wylej ciasto na wierzchu ułóż jabłka. Ciasto piecz w temperaturze 180 st.przez około 35 minut lub do suchego patyczka.Po wystudzeniu możesz posypać cukrem pudrem. Smacznego.