Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy rabarbar w tym sezonie. No, nie mogłam się oprzeć, żeby zaraz czegoś nie ukręcić. Ciasto ucierane z rabarbarem z dodatkiem jogurtu i serka mascarpone. Ciasto jest bardzo delikatne i maślane, w połączeniu z kwaskowatymi owocami smakuje rewelacyjnie. Idealne ciasto na wynos, do parku na podwieczorek lub weekendowy piknik. Polecam !
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 119
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 68
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 336
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4788
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 119
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 68
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 336
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4788
Składniki
Składniki na tortownicę 26 cm Składniki w temperaturze pokojowej. Przygotowanie Dno tortownicy wykładamy arkuszem papieru do pieczenia, zaciskając na obręczy. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 °C. Masło rozpuszczamy odstawiamy do wystudzenia. Rabarbar myjemy pod bieżącą wodą, obieramy z grubych włókien. Następnie kroimy w kostkę i zasypujemy cukrem, aby puścił sok. Truskawki płuczemy i usuwamy szypułki, kroimy w kostkę. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, partiami dodajemy cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku, stale miksujemy. Mieszamy jogurt z serkiem mascarpone, dodajemy i miksujemy do połączenia składników na średnich obrotach miksera. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy. Obroty miksera zmniejszamy na najniższe i na przemian dodajemy partiami roztopione masło i składniki sypkie. Ciasto przekładamy do formy. Na wierzch ciasta układamy truskawki i odciśnięty rabarbar. Pieczemy do suchego patyczka, około 30 minut. Smacznego,