Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Upiekłam to ciasto na weekend, ale zniknęło już w sobotę. Zwykłe ucierane, a takie pyszne. Mięciutkie jak puszek. Zrobiłam z truskawkami, ponieważ trwa sezon i trzeba korzystać, ale można tu użyć dowolnych owoców. Powiem więcej, nawet bez owoców, to ciasto jest przepyszne. Czasami robię bez niczego, tylko z polewą czekoladową, lub cukrem pudrem. Zawsze smakuje i zawsze się udaje. Jest proste w wykonaniu, a smakuje naprawdę dobrze. Spróbujcie koniecznie.
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5675
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5675
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić na połówki, większe kroiłam na ćwiartki. Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodać jajka i dalej ucierać, aż składniki się połączą. Na koniec wsypać obie mąki i proszek do pieczenia. Ucierać jeszcze chwilę, żeby ciasto było gładkie. Prostokątną blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto. Wyrównać wierzch i ułożyć truskawki.
Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piec 40-45 minut. Czas pieczenia może się różnić, ponieważ każdy piekarnik piecze inaczej. Po wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.