Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach i smak lata zamknięty w cieście. To ciasto przypomina mi okres dzieciństwa, kiedy to skoro świt biegłam na pole aby narwać świeżych truskawek. Piękne jest wspomnienie przebijających się przez drzewa czereśni promieni słonecznych. Ciasto proste a jakie pyszne!
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85034
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2344
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9868
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3710
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6963
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85034
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2344
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9868
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3710
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6963
Składniki
Margarynę (wcześniej wyjętą z lodówki- w temperaturze pokojowej) ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy po jednym jajku. Mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Dosypujemy partiami do margaryny i jajek (ciągle miksując). Na samym końcu dolewamy strużką olej. Masę wylewamy na wysmarowaną i oprószoną mąką tortownicę. Truskawki kroimy na połówki, czereśnie pestkujemy. Owoce wciskamy w masę. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 40-45 minut. Po upieczeniu studzimy i posypujemy cukrem pudrem.