Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto trochę pracochłonne ale końcowy efekt wszystko wynagrodzi :)
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 102
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 126
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 102
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 126
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną ,dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Pozostawić na noc w lodówce. Ciasto podzielić na 6 części. Z białek ubić pianę z 3\\4 szkl cukru, na koniec dodać kisiele. Gotową pianę podzielić na 3 części. Wałkujemy placek nakładając jedną część białek , układamy wiśnie to przykrywamy drugim plackiem i tak pieczemy 3 placki podwójne. Placki pieczemy 20-25 minut w temp 200 stopni.
Budyń ugotować na 3 szklankach mleka, ostudzić. Budyń utrzeć z margaryną i przekładać zimne ciasta wiśniowe. Posypać cukrem pudrem.