Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto trochę pracochłonne ale końcowy efekt wszystko wynagrodzi :)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1362
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1770
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9087
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1362
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1770
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9087
Składniki
Mąkę posiekać z margaryną ,dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Pozostawić na noc w lodówce. Ciasto podzielić na 6 części. Z białek ubić pianę z 3\\4 szkl cukru, na koniec dodać kisiele. Gotową pianę podzielić na 3 części. Wałkujemy placek nakładając jedną część białek , układamy wiśnie to przykrywamy drugim plackiem i tak pieczemy 3 placki podwójne. Placki pieczemy 20-25 minut w temp 200 stopni.
Budyń ugotować na 3 szklankach mleka, ostudzić. Budyń utrzeć z margaryną i przekładać zimne ciasta wiśniowe. Posypać cukrem pudrem.