Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto wiśniowe z marcepanem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Piekarnik rozgrzać do temp. 200°C. Masę marcepanową pokroić w plasterki. Cukier wymieszać w miseczce z solą oraz mąką. Kostkę do pieczenia Kasia stopić, przestudzić. Potem wlać do składników w miseczce.Całość mieszać widelcem, aż powstaną duże grudki. Blachę wyłożyć pergaminem.
Na spodzie rozsypać 2/3 kruszonki. Przykryć plasterkami marcepana, pozostawiać między nimi spore odstępy. Rozłożyć wiśnie. Wierzch posypać resztą kruszonki oraz płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika i piec 30–35 minut.
Czas przygotowania ok. 1 godziny. Temperatura pieczenia 200°C. Forma 32 x 39 cm.Źródło: Tina