Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne czekoladowe ciasto z budyniowym kremem. Ciasto, które jest bardzo proste do zrobienia, ale wygląda bardzo oryginalnie i atrakcyjnie. Zdziwisz się jak łatwo jest je zrobić. Na pewno zachwyci gości.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 84
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 153
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 133
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 104
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1172
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 84
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 153
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 133
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 104
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1172
Składniki
Zagotować 450 ml mleka. Do miski wsypać oba cukry, wbić jajko i dobrze wymieszać. Następnie, ciągle mieszając dodać make ziemniaczana oraz pozostałe mleko. Kiedy mleko się zgotuje, garnek zdjąć z grzania i w dalszym ciągu mieszając przelać do niego składniki z miski. Całość ponownie zagotować nie przestając mieszać. Kiedy budyń zgęstnieje, garnek zdjąć z grzania i odstawić na 5 minut do ostygnięcia. Po tym czasie do budyniu dodać masło i połączyć z budyniem mieszając. Garnek z kremem, szczelnie przykryć folia kuchenna.
Zrobić ciasto: Do miski przesiać make wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać sol oraz proszek do pieczenia. Całość wymieszać. W osobnej misce utrzeć jajka z cukrami. Do utartych jajek dodać mleko oraz olej i wymieszać. Do wcześniej przygotowanych suchych składników dodać utarte jajka i całość dobrze ze soba połączyć, mieszając.
Gotowe ciasto wylać do formy o średnicy 22 cm. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Na sam środek ciasta wylać jeszcze gorący krem budyniowy. Ciasto piec w piekarniku, nagrzanym do temperatury 180 st. C, do suchego patyczka. Około 40 - 50 minut. Gotowe ciasto wystudzić i udekorować rozpuszczona czekolada. Smacznego!