Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
może nie wygląda zjawiskowo, ale jest po prostu dobre :)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1159
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 408
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3326
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 863
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1159
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 408
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3326
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 863
Składniki
Z dwóch jaj żółtka oddzielic od białek, utrzec je z 1/3 szkl. cukru pudru na jednolitą masę. Dodac olej, mleko, mąkę, proszek do piecz. i dokładnie wymieszac. Białko ubic na sztywną pianę, dodac do ciasta i delikatnie wymieszac. Tortownicę wysmarowac tłuszczem (może byc masło roślinne), wlac ciasto. Ananasy osączyc na papierowym ręczniku, ułożyc na cieście. Wstawic ciasto do nagrzanego piekarnika (temp. 150 stopni) i piec ok. 25 - 30 minut.
Przygotowac polewę: masło rozpuścic w rondelku, przestudzic, dodac 1/3 szkl. cukru pudru, wbic jajka i miksowac. Polewa zacznie robic się delikatnie gęsta. Upieczone ciasto polac polewą i ponownie zapiec ok. 15 minut.
W ciasto polewa wsiąknie i się zrumieni, na ananasach utworzy się cienka warsta słodkiej masy. Ciasto świetnie smakuje z bitą śmietaną.