Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z arbuzem i malinami"
Polecam.
Odsłon: 303
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Polecam.
Odsłon: 303
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 103
Składniki
<strong>Przepis przysłała Wioletta Szczepańska z Grodziczna Mroczna na Warmii</strong>
Biszkopt: białka ubij, dodaj olej, cukier i żółtka. Wsyp przesiane mąki z proszkiem. Połącz. Pół ciasta wymieszaj z barwnikiem. Wlej do tortownicy, na nie wylej jasne ciasto. Piecz 20 min w 160°C.
Żelatynę rozpuść w 100 ml wody. Ostudź. Kremówkę ubij z zagęstnikiem. Dodaj czekolady, cukier puder i żelatynę, połącz. Posmaruj ciasto. Ułóż pokrojone owoce. Polej tężejącą galaretką.Źródło: Chwila dla Ciebie