Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z arbuzem i malinami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
<strong>Przepis przysłała Wioletta Szczepańska z Grodziczna Mroczna na Warmii</strong>
Biszkopt: białka ubij, dodaj olej, cukier i żółtka. Wsyp przesiane mąki z proszkiem. Połącz. Pół ciasta wymieszaj z barwnikiem. Wlej do tortownicy, na nie wylej jasne ciasto. Piecz 20 min w 160°C.
Żelatynę rozpuść w 100 ml wody. Ostudź. Kremówkę ubij z zagęstnikiem. Dodaj czekolady, cukier puder i żelatynę, połącz. Posmaruj ciasto. Ułóż pokrojone owoce. Polej tężejącą galaretką.Źródło: Chwila dla Ciebie