Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na ciacho. Zwykłe, ucierane, ale pyszne. Dodatek białej czekolady dodaje fajnego smaczku. Wierzch posypałam mrożonymi jagodami. Wszystko razem, smakuje naprawdę dobrze.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1824
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253658
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1824
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253658
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku, cały czas ucierając. Kiedy składniki się połączą, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie utrzeć do połączenia składników. Na koniec, dodać drobno posiekaną białą czekoladę i wymieszać łyżką. Gotowe ciasto, wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch posypać jagodami. Tak przygotowane ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury, 180 stopni i piec 40-45 minut
Czekoladę na polewę, roztopić w kąpieli wodnej razem z mlekiem. Miseczkę z czekoladą, ustawić na rondelku z gotującą wodą. Dno miski nie może dotykać wody. Gotową polewą udekorować wystudzone ciasto.