Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11295
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6483
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5468
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13497
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5268
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11295
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6483
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5468
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13497
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5268
Składniki
Jajka utrzeć na puch z cukrami dodać obydwie mąki wymieszane z łyżeczką proszku do pieczenia i delikatnie mieszając łyżką połączyć je z jajkami ,ciasto wylać na blache i upiec .Mleko(3 szklanki)wlać do garnka dodać margarynę i cukry i wszystko razem zagotować od czasu do czasu mieszając.Pozostałe mleko(200 ml)wymieszać z 3 łyżkami mąki ziemniaczanej i z 2 łyżkami mąki zwykłej i wlać na gotojące się mleko i ugotować gęsty budyń.Biszkpt przekroić na pół i gorącym budyniem przekładać:Biszkopt-masa-herbatniki-masa-biszkopt-masa-herbatniki na wierzchu polać czekoladą i odstawić na kilka godzin do stężenia.Życzę smacznego.