Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2405
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4552
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1627
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 494
Składniki
Jajka utrzeć na puch z cukrami dodać obydwie mąki wymieszane z łyżeczką proszku do pieczenia i delikatnie mieszając łyżką połączyć je z jajkami ,ciasto wylać na blache i upiec .Mleko(3 szklanki)wlać do garnka dodać margarynę i cukry i wszystko razem zagotować od czasu do czasu mieszając.Pozostałe mleko(200 ml)wymieszać z 3 łyżkami mąki ziemniaczanej i z 2 łyżkami mąki zwykłej i wlać na gotojące się mleko i ugotować gęsty budyń.Biszkpt przekroić na pół i gorącym budyniem przekładać:Biszkopt-masa-herbatniki-masa-biszkopt-masa-herbatniki na wierzchu polać czekoladą i odstawić na kilka godzin do stężenia.Życzę smacznego.