Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Składniki
Jajka utrzeć na puch z cukrami dodać obydwie mąki wymieszane z łyżeczką proszku do pieczenia i delikatnie mieszając łyżką połączyć je z jajkami ,ciasto wylać na blache i upiec .Mleko(3 szklanki)wlać do garnka dodać margarynę i cukry i wszystko razem zagotować od czasu do czasu mieszając.Pozostałe mleko(200 ml)wymieszać z 3 łyżkami mąki ziemniaczanej i z 2 łyżkami mąki zwykłej i wlać na gotojące się mleko i ugotować gęsty budyń.Biszkpt przekroić na pół i gorącym budyniem przekładać:Biszkopt-masa-herbatniki-masa-biszkopt-masa-herbatniki na wierzchu polać czekoladą i odstawić na kilka godzin do stężenia.Życzę smacznego.