Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne i proste w wykonaniu ciasto z dodatkiem chałwy.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1221
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 161
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1221
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 161
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 470
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Miękkie masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodając po jednym żółtku. Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i pokruszoną chałwę. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do keksówki i piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.