Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pyszne i proste w wykonaniu ciasto z dodatkiem chałwy.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3011
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 13
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3011
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2737
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3358
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Miękkie masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodając po jednym żółtku. Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i pokruszoną chałwę. Na koniec dodaj ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do keksówki i piec około 40 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180 st. Po upieczeniu posyp cukrem pudrem.