Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na jesienne wieczory ,deprechę i nagłe ataki na słodkości.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2838
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 561
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 399
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2838
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 561
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 399
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem i stopniowo olej. Do masy ,również stopniowo ,dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy kakao. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do całości. Na sam koniec dodajemy startą cukinię. Ciasto przelewamy do małej keksówki i pieczemy ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.