Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nachodzi mnie ochota na słodką przekąskę, to na myśl mi przychodzi czekoladowe ciasto. Postanowiłam więc zrobić sobie taką przekąskę. Na pewno nie tylko ja się na nią skuszę.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 145
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4196
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 50
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 145
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2825
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4196
Składniki
Na wolnym ogniu roztopić masło. Następnie dodać brązowy cukier, sól, cukier waniliowy i całość starannie wymieszać. Zdjąć z ognia. Roztrzepać jajka w osobnej misce i dodać do masła i cukru. Składniki dokładnie połączyć. Przesiać mąkę, sodę i proszek do pieczenia, po czym delikatnie, dodając partiami połączyć składniki sypkie z płynnymi. Mieszać mikserem tak, aby nie było grudek. Następnie do masy dodać kawałki czekolady i żurawinę. Wymieszać. Na wysmarowaną masłem kwadratową formę wyłożyć powstałą masę. Równomiernie rozprowadzić ciasto łyżeczką. Piec w temperaturze 180 przez 35-40min. Ciasto należy wyjąć z piekarnika nieco wilgotne, nie należy dopiekać ciasta. Po upieczeniu ciasto zostawić w blaszce do ostygnięcia. Ciasto z czekoladą i żurawiną zachwyci każde podniebienie. Na pewno doda nam energii, jeśli zjemy go do porannej kawy, albo umili popołudnie z filiżanką herbaty. Polecam!