Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, które zrobimy w 30 minut, na bazie czekolady i śmietany.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85211
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2511
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9972
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3953
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7085
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85211
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2511
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9972
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3953
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7085
Składniki
1. Dno tortownicy wykładamy pokruszonym herbatnikami zmieszanymi z rozpuszczonym masłem.
2. Następnie robimy masę czekoladową, śmietanę ubijamy mikserem, dodajemy cukier puder, serek mascarpone , mleko w proszku i rozpuszczoną czekoladę. Masę wykładamy na ciastka.
3. Czekoladki Kinder łamiemy na małe kostki i układamy na masie czekoladowej
4. Pozostała nam do zrobienia masa śmietanowa, śmietanę ubijamy mikserem dodajemy cukier puder oraz serek mascaropne. 5. Masę wykładamy na czekoladki i posypujemy pokruszonymi bardzo drobno orzechami. 6. Chłodzimy w lodówce 2 godziny.
7. Ciasto gotowe. 8. Smacznego