Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Przepis na pyszne ciasto z czereśniami bez pieczenia. Ciasto jest łatwe w przygotowaniu i wyśmienicie smakuje. Przełożone herbatnikami, kremem czekoladowym, kremem z mascarpone i różową galaretką.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13990
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 48
Szybka i smaczna
Odsłon: 13990
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 48
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia.
Śmietankę kremówkę ubijamy z mascarpone na krem. Dzielimy krem na 2 równe części. Do jednej części kremu dodajemy przesiany cukier puder, wlewamy połowę ostudzonej żelatyny i mieszamy. Do drugiej części kremu dodajemy nutellę, posypkę czekoladową, drugą połowę ostudzonej żelatyny i mieszamy.
Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, a jej dno wykładamy herbatnikami. Na herbatniki wykładamy ciemny krem, wyrównujemy i przykrywamy warstwą herbatników. Następnie wykładamy jasny krem, wyrównujemy i wstawiamy foremkę z ciastem na 10 min. do zamrażalnika. Po tym czasie na jasnej warstwie kremu układamy wydrylowane czereśnie i zalewamy ostudzoną i lekko tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy ciasto dobrych parę godzin, a najlepiej zostawić w lodówce na całą noc.