Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie musicie wypróbować to ciasto, gdyż jest przepyszne! Każda warstwa idealnie tu pasuje!
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 177
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 115
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3438
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 177
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 115
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3438
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wmieszać żółtka, a następnie przesiać mąkę pszenną i wymieszać drewnianą łyżką. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 170 stopni do tak zwanego suchego patyczka.
Budynie ugotować w 500 ml mleka według przepisu na opakowaniu. Przykryć folą aluminiową, tak aby dotykała wierzchu budyniu, odstawić do przestygnięcia. Masło utrzeć na biały puch, dodawać stopniowo po łyżce budyniu i miksować do gładkości. Podzielić na 2 części. Orzechy wraz z mlekiem umieścić w rondelku i zagotować, cały czas mieszając, aby się nie przypaliły. Do jednej części masy dodać cappucino wanilinowe (wg uznania) oraz cukier puder do smaku. Drugą część masy zmiksować z prażonymi orzechami i również dosłodzić do smaku.
Białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Dodać wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać szpatułką. Wyłożyć na przygotowaną blaszkę. Piec około 30 minut w temp. 180 stopni. Ostudzić.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody i odstawić do wystygnięcia i delikatnego zgęstnienia. Przygotować śnieżkę wg przepisu na opakowaniu. Stopniowo dodawać rozpuszczoną, tężejącą galaretkę. Wymieszać.
Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wmieszać żółtka, a następnie przesiać mąkę pszenną z kakao i wymieszać drewnianą łyżką. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 170 stopni do tak zwanego suchego patyczka.
Przełożenie: biszkopt jasny - masa cappucino - wkładka kokosowa - masa orzechowa - delicje - śnieżka z galaretką - biszkopt ciemny - polewa czekoladowa - wiórka kokosowe