Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 75
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2792
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 75
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2792
Składniki
Miąższ dyni zmiksuj z jajkami i olejem. Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem, sodą i przyprawą do piernika. Sypkie wsyp do masy dyniowej. Wymieszaj łyżką.
Formę wyłóż pergaminem (ew. posmaruj masłem i oprósz tartą bułką). Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180oC. Piecz godzinę. Ciasto wystudź, oblej lukrem i posyp posiekaną skórką pomarańczową.Źródło: Naj