Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5033
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4863
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44962
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 593
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5033
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4863
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44962
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 593
Składniki
Miąższ dyni zmiksuj z jajkami i olejem. Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem, sodą i przyprawą do piernika. Sypkie wsyp do masy dyniowej. Wymieszaj łyżką.
Formę wyłóż pergaminem (ew. posmaruj masłem i oprósz tartą bułką). Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180oC. Piecz godzinę. Ciasto wystudź, oblej lukrem i posyp posiekaną skórką pomarańczową.Źródło: Naj