Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dynią z dodatkiem orzechów to smakowity wypiek dla amatorów ciast, bez słodkich kremów. Jest łatwe do przygotowania, świetnie smakuje w towarzystwie popołudniowej kawy.
Schab w sosie grzybowym podawaj na gorąco, najlepiej z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 855
Przepis na pieczone roladki drobiowe zawijane w plastry policzków wieprzowych...
Odsłon: 152
Schab w sosie grzybowym podawaj na gorąco, najlepiej z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 855
Przepis na pieczone roladki drobiowe zawijane w plastry policzków wieprzowych...
Odsłon: 152
Składniki
Do miski przekładamy jajka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jasną, puszystą masę. Do masy jajecznej wlewamy olej i jeszcze raz całość dokładnie miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę, sodę oczyszczoną, oraz cynamon, wszystko ponownie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto powinno być dość gęste. Na końcu do ciasta dodajemy posiekane orzechy oraz startą na tarce dynię i wszystko dokładnie mieszamy łyżką.
Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie je rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st C około 50 minut. Upieczone ciasto studzimy w piekarniku. Tak przygotowane ciasto i posypujemy cukrem pudrem.