Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dynią z dodatkiem orzechów to smakowity wypiek dla amatorów ciast, bez słodkich kremów. Jest łatwe do przygotowania, świetnie smakuje w towarzystwie popołudniowej kawy.
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 8988
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1003
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 224
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 74
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 8988
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1003
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 224
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 74
Składniki
Do miski przekładamy jajka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na jasną, puszystą masę. Do masy jajecznej wlewamy olej i jeszcze raz całość dokładnie miksujemy. Następnie wsypujemy mąkę, sodę oczyszczoną, oraz cynamon, wszystko ponownie miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto powinno być dość gęste. Na końcu do ciasta dodajemy posiekane orzechy oraz startą na tarce dynię i wszystko dokładnie mieszamy łyżką.
Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką i dokładnie je rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temp 180 st C około 50 minut. Upieczone ciasto studzimy w piekarniku. Tak przygotowane ciasto i posypujemy cukrem pudrem.