Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam dziś pyszne ciasto dyniowe, wilgotne, nie za słodkie, warzywne i przede wszystkim przepyszne :).
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 483
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 345
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 483
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 345
Składniki
W jednej misce ubijamy jajka z cukrem, pod koniec ubijania wlewamy olej. Później wsypujemy porcjami dynię (ewentualnie marchew). W drugiej misce mieszamy sypkie produkty mąkę, proszek, cynamon, bakalie. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy łyżką niezbyt długo, tak tylko do wymieszania składników. Keksówkę 12x40 cm wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 170 stopni. Smacznego!