Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam dziś pyszne ciasto dyniowe, wilgotne, nie za słodkie, warzywne i przede wszystkim przepyszne :).
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5516
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1014
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11999
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5123
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1442
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5516
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1014
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11999
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5123
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1442
Składniki
W jednej misce ubijamy jajka z cukrem, pod koniec ubijania wlewamy olej. Później wsypujemy porcjami dynię (ewentualnie marchew). W drugiej misce mieszamy sypkie produkty mąkę, proszek, cynamon, bakalie. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy łyżką niezbyt długo, tak tylko do wymieszania składników. Keksówkę 12x40 cm wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 170 stopni. Smacznego!