Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe i smakuje wszystkim ;)
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 77
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 43
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 77
Polecam. Doskonale pasują na andrzejki, katarzynki, mikołajki, pod choinkę.
Odsłon: 43
Składniki
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę, wlać olej i wodę oraz proszek do pieczenia i zmiksować. Blachę ( moja ma wymiary : 25cm x 35cm ) Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni ( zależne od piekarnika ). Zrobić bitą śmietanę ( ja robiłam z proszku wg przepisu na opakowaniu ), wstawić na chwilkę do lodówki. Obrać i pokroić w plasterki kiwi oraz ananasa ( może być z puszki ).
Zrobić galaretkę – ja na swoją blaszkę użyłam dwóch opakowań ( prawie wg przepisu na opakowaniu ) – dodać mniej wody niż jest w przepisie ponieważ kiwi i ananas podobno utrudniają tężenie galaretki . Pozostawić do ostudzenia i lekkiego stężenia ( nie wpłynie w ciasto ). Po ostygnięciu ciasta wierzch wysmarować bitą śmietaną , poukładać owoce i zalać stężoną już galaretką. Wstawić ( najlepiej na noc ) do lodówki. Smacznego :)) !!