Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe i smakuje wszystkim ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6249
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13188
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4932
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10888
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6249
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13188
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4932
Składniki
Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę, wlać olej i wodę oraz proszek do pieczenia i zmiksować. Blachę ( moja ma wymiary : 25cm x 35cm ) Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni ( zależne od piekarnika ). Zrobić bitą śmietanę ( ja robiłam z proszku wg przepisu na opakowaniu ), wstawić na chwilkę do lodówki. Obrać i pokroić w plasterki kiwi oraz ananasa ( może być z puszki ).
Zrobić galaretkę – ja na swoją blaszkę użyłam dwóch opakowań ( prawie wg przepisu na opakowaniu ) – dodać mniej wody niż jest w przepisie ponieważ kiwi i ananas podobno utrudniają tężenie galaretki . Pozostawić do ostudzenia i lekkiego stężenia ( nie wpłynie w ciasto ). Po ostygnięciu ciasta wierzch wysmarować bitą śmietaną , poukładać owoce i zalać stężoną już galaretką. Wstawić ( najlepiej na noc ) do lodówki. Smacznego :)) !!