Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do przygotowania ciasto z całymi gruszkami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11937
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16384
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5250
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11937
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16384
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5250
Składniki
Jajka ubijam wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie zmniejszam obroty miksera i wlewam olej oraz mleko, miksuję. Na koniec małymi porcjami wsypuję mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia oraz kakao.
Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wykładam papierem do pieczenia i wylewam ciasto. Gruszki obieram i wciskam w ciasto. Piekę 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.