Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe, bo odwracane. Dół po upieczeniu staje się górą :D
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6955
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30430
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29191
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6955
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30430
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29191
Składniki
Gruszki obrałem, przekroiłem na pół. Foremkę wyłożyłem papierem i ułożyłem na niej gruszki gniazdami w dół. Czasem w sklepach można znaleźć papier okrągły do tortownicy. Polecam !
Jajka ubiłem z cukrem na pianę, następnie dodałem olej i jogurt naturalny. Do tego wsypałem proszek do pieczenia z mąką i kaszą manną. Wymieszane ciasto wylałem na ułożone gruszki, piekłem 40 minut w 180 stopniach.
Po wystudzeniu ciasto odwróciłem „do góry nogami”. Można posypać cukrem pudrem.