Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowe, bo odwracane. Dół po upieczeniu staje się górą :D
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 57
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4206
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 57
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 170
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2829
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4206
Składniki
Gruszki obrałem, przekroiłem na pół. Foremkę wyłożyłem papierem i ułożyłem na niej gruszki gniazdami w dół. Czasem w sklepach można znaleźć papier okrągły do tortownicy. Polecam !
Jajka ubiłem z cukrem na pianę, następnie dodałem olej i jogurt naturalny. Do tego wsypałem proszek do pieczenia z mąką i kaszą manną. Wymieszane ciasto wylałem na ułożone gruszki, piekłem 40 minut w 180 stopniach.
Po wystudzeniu ciasto odwróciłem „do góry nogami”. Można posypać cukrem pudrem.