Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne o delikatnym maślanym smaku. Przy tym bardzo proste w wykonaniu. Idealna propozycja na coś słodkiego na weekend.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 237
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 549
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 237
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 549
Składniki
Masło i cukier rozpuść w małym garnuszku. Odstaw do ostygnięcia. Żurawinę zalej wrzątkiem. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia. Obrane jabłka pokrój w cienkie plasterki. Białka oddziel od żółtek, żółtka połącz z rozpuszczonym masłem przy użyciu miksera. Powoli wsypuj mąkę. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywno. Dołóż do ciasta, delikatnie wymieszaj. Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch wyłóż jabłka. Posyp żurawiną. Piecz przez 20 minut w 180 stopniach C. Składniki polewy podgrzewaj i dokładnie połącz ze sobą. Polej ciasto (po 20 minutach pieczenia), posyp cynamonem. Piecz jeszcze przez 10 minut.