Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pachnące cynamonem i rozpływa się w ustach. Bardzo łatwo i szybko się go przygotowuje. Idealne dla domowników jak również dla gości. SMACZNE :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3123
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 254
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 122
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3123
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 254
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 122
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem pudrem. Dodać sodę, cynamon, kakao - wymieszać. następnie dodać olej i na samym końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Powstanie gęsta jednolita masa. Dodać jabłka pokrojone w drobną kostkę - wymieszać łyżką. Przełożyć do dwóch brytfanek (23 x 9 cm). Można do jednej większej - wg uznania.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35-40 min. Posypać cukrem pudrem. Smacznego :)