Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i proste ciasto na jesienne popołudnia. Smakuje z wszystkimi owocami. Mam jeszcze zapas papierówek w lodówce, który trzeba wykorzystać. Oczywiście można wziać inne jabłka, albo śliwki. Ciasto piekę w dużej prostokątnej foremce, albo dwóch małych.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 45
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 143
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 45
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 143
Składniki
1. Jabłka umyć, oczyścić, pokroić na kawałki i pokropić sokiem z cytryny żeby nie ciemniały. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na pianę. Jajka dodawać pojedynczo i dobrze ubić.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodawać do ubitych jajek ciągle mieszając. Na koniec dodać gęstą śmietanę i cynamon, zamieszać. Ewentualnie dodać odrobinę rumu.
Foremkę wysmarować tłuszczem. Wyłożyć ciasto i wyrównać. Kawałki jabłek poukładać na powierzchni ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni dobrą godzine lub trochę dłużej( zależy od piecyka). Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Podawać z bitą śmietaną lub lodami. Smacznego!